BEAUpageBlog: Beau Sillage, Greece
April 2014

Η Έλενα Ζουρνατζή κάνει την Ελλάδα 100% μεταξωτή τέχνη!

(You can also read the full article & see all photos at: www.beausillage.com)

“Στην Ελλάδα έχουμε πολλά ταλέντα. Και τα ταλέντα αυτά οφείλουμε να τα αναδεικνύουμε. Ο καθένας μας όπως μπορεί. Ανάμεσα σε αυτούς τους ταλαντούχους ανθρώπους είναι και η Έλενα Ζουρνατζή*.

Είναι εικονογράφος και σχεδιάζει μοτίβα τα οποία τυπώνονται πάνω σε 100% light twill μεταξένια υφάσματα για τα οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον μεγάλοι οίκοι μόδας της Γαλλίας. Η Έλενα Ζουρνατζή δημιούργησε το «Grecian Chic» και μέσα από τις δημιουργίες της μας ταξιδεύει στην υπέροχη Ελλάδα και τον πλούσιο πολιτισμό της. Χρώματα του ουρανού και της θάλασσας, νησιά, ήλιος, ψηφιδωτά, αρχαία ελληνικά κοσμήματα, αμφορείς, αγαλματίδια είναι μερικά από τα στοιχεία που την εμπνέουν και αποτυπώνονται με πολύ αγάπη και μεράκι σε φουλάρια, μεταξωτές κορδέλες και μικρά μαντήλια τσέπης.

Η Έλενα Ζουρνατζή είναι η «τονωτική ένεση» σε μια χώρα που ασθενεί αποδεικνύοντας ότι η Έλληνες έχουν όρεξη, φαντασία και αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργία. Γνωρίστε την αποκλειστικά στο «Beau Sillage»… “

Πώς γεννήθηκε η ιδέα να κάνετε την Ελλάδα τέχνη;
E.Z.: Η ιδέα γεννήθηκε από μόνη της. Πάντα χρησιμοποιούσα την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας ως πηγή έμπνευσης. Από πολύ μικρή η μαμά μου με πήγαινε στα μουσεία μας και με γοήτευαν τα αρχαία ελληνικά κοσμήματα, οι αμφορείς και τα αγαλματίδια. Ακόμα τα επισκέπτομαι και κάθε φορά παρατηρώ και κάτι διαφορετικό, σαν να τα βλέπω για πρώτη φορά! Η Ελλάδα μας είναι «πλούσια» ώστε να μπορεί να γοητεύει και να εμπνέει για μια ζωή!

Ποια ελληνικά στοιχεία σας εμπνέουν περισσότερο;
E.Z.: Δεν μπορώ να ξεχωρίσω και να διακρίνω ένα συγκεκριμένο ελληνικό στοιχείο από κάποιο άλλο… Οποιαδήποτε στιγμή, από τη μικρότερη λεπτομέρεια, ίσως και την πιο ασήμαντη για τα μάτια των υπολοίπων, μπορεί να «γεννηθεί» στο μυαλό μου η ιδέα για το επόμενο φουλάρι.

Εξηγήστε μας το φουλάρι «για το κακό μάτι»…
E.Z.: 
Ένα μεταξένιος και άκρως κομψός τρόπος για να κρατήσουμε μακριά τα κακά μάτια (γέλια). Tο χειμώνα σχεδίασα ένα φουλάρι με τετράφυλλα τριφύλλια και μπλε μάτια αποκλειστικά για τη boutique Liana Vourakis. Τώρα, στη νέα καλοκαιρινή collection της Grecian Chic, τα μπλε μάτια «αγκαλιάζονται» από κοράλλια και λευκά βότσαλα.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι προκαλούν τουριστική έλξη αφού διαφημίζουν την Ελλάδα…
E.Z.:
 Πρώτα απ’ όλα θέλω να αγαπηθούν από εμάς τους ίδιους, τους Έλληνες! Να εκτιμήσουμε και να αγαπήσουμε την ομορφιά της Ελλάδας, της κληρονομιάς και του πολιτισμού μας! Να αγαπήσουμε τα σχέδια που αποπνέουν το «είναι μας»! Φυσικά ταξιδεύοντας τα φουλάρια στο εξωτερικό, μαζί ταξιδεύει και η Ελλάδα!

Το μετάξι είναι το βασικό υλικό που χρησιμοποιείτε;
E.Z.: Για την ώρα, το μετάξι είναι το βασικό και μοναδικό υλικό που χρησιμοποιώ. Όλα τα φουλάρια, οι κορδέλες, τα μικρά μαντήλια τσέπης είναι τυπωμένα σε 100% μετάξι Light Twill και η παραγωγή γίνεται εξολοκλήρου στην Αγγλία, τόσο η εκτύπωση, όσο και η ραφή.

Αν κάποιος ζητήσει ένα custom-made φουλάρι, το δημιουργείτε;
E.Z.:
Φυσικά! Αυτή είναι μια μοναδική υπηρεσία που προσφέρουμε και μια πολύ όμορφη ιδέα για ένα ιδιαίτερο δώρο! Επικοινωνείτε απευθείας με τη Grecian Chic, συζητάμε το θέμα που επιθυμείτε, τα αγαπημένα χρώματα… και σχεδιάζεται ένα φουλάρι μοναδικό, το οποίο μπορεί να τυπωθεί σε ένα και μόνο κομμάτι (ή και σε περισσότερα φυσικά αν το επιθυμεί ο πελάτης). Μπορεί να γίνει απολύτως προσωπικό, να προσθέσουμε επάνω το όνομα σας, μία σημαντική ημερομηνία…

Εκτός από μεταξωτά φουλάρια, τι σειρές διαθέτετε;
E.Z.: 
Τα μεταξωτά φουλάρια έχουν διάσταση 90cm x 90cm, τα οποία και μπορούν να φορεθούν με διάφορους τρόπους μέχρι και να μεταμορφωθούν σε αέρινες, δροσερές μπλούζες για το καλοκαίρι!
Τη σειρά συνοδεύουν κρίκοι από μπρούτζο και ασήμι, 2 μεγέθη μεταξωτές κορδέλες και μικρά μαντήλια τσέπης.
Οι κορδέλες μπορούν να στολίσουν τα μαλλιά μας, να διακοσμήσουν το χερούλι της τσάντας μας ή ακόμα και να φορεθούν γύρω από τη μέση μας αντικαθιστώντας τη ζώνη. Τα μαντήλια τσέπης συνδυάζονται άψογα με ένα κρίκο για να φορεθούν στο λαιμό, ή μπορεί να δεθούν στο χέρι και να μεταμορφωθούν σε καλοκαιρινό αέρινο βραχιόλι.
Στο site της Grecian Chic παρουσιάζονται ιδέες για το πως μπορείτε να φορέσετε το δικό σας Grecian Chic κομμάτι. (www.grecianchic.gr/how-to-wear)

Πού θα βρει κάποιος τις συλλογές σας;
E.Z.:
 Ολοκληρωμένη η συλλογή παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα Grecian Chic –www.grecianchic.gr, η οποία έχει και ηλεκτρονικό κατάστημα για να αποκτήσετε το δικό σας Grecian Chic φουλάρι. Επίσης, διατίθενται στην Αθήνα, στη boutique Liana Vourakis (Βουκουρεστίου) και στη Θεσσαλονίκη, στη boutique Katerina Ioannidis (Μητροπολίτου Ιωσήφ). Κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού τα φουλάρια θα υπάρχουν και σε boutique μεγάλων ξενοδοχείων, για τα οποία θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της Grecian Chic.

Ένα μήνυμα στους αναγνώστες του «Beau Sillage»…
E.Z.:
Να φοράνε κάθε πρωί το μεγαλύτερο και το πιο λαμπερό τους χαμόγελο! Είναι σημαντικότερο και ομορφότερο από κάθε άλλο accessoire!

* Η Έλενα Ζουρνατζή σπούδασε Graphic Design στο Kingston University και Cartoon Animation στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Εργάζεται ως εικονογράφος και σχεδιάζει μοτίβα τα οποία τυπώνονται πάνω σε πορσελάνες, υφάσματα, αντικείμενα και χαρτιά. Το βιβλίο της 9 Παραμύθια και Μία Ξύλινη Κουτάλα τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Εικονογράφησης στην Ελλάδα για τον διαγωνισμό «Gourmand World Cookbooks Awards 2012». Τον Οκτώβριο του 2013 εικονογράφησε το βιβλίο «Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος» σε κείμενο της Νάνσης Τρικκαλίτη, που κυκλοφόρησε κι αυτό από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

by Vassilia Camara          go back to press

INSTAGRAM
Email